Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018

 

Sinds 21 maart is het opnieuw lente in ons land. “Spring is sooner recognized by plants than by men” zegt een Chinees spreekwoord. Ook in Pattale maakt de natuur zich op voor een nieuwe lente en zomer.  In deze periode bloeien duizenden wilde rododendrons  op de flanken van het Himalaya-gebergte in  het district Solokombu. De bergflanken worden omgetoverd tot een kleurenpallet van rood, wit en roos.  Een uitzonderlijk tafereel.

Genoeg gemijmerd en gedroomd. Eerst even terug naar 2017 met het financieel overzicht. en naar de activiteiten in 2018.  En dan nog even verder dromen want in deze nieuwsbrief vind je info over een inleefreis naar Nepal.

1.     Kort financieel overzicht van 2017

RESULTAAT 2017 Inkomsten Uitgaven
Inkoop goederen voor wederverkoop   4.900 €
Kosten evenementen   800 €
Kantoorbenodigdheden en reklame   1.100 €
Bankkosten   200 €
Verkopen 10.100 €  
Giften 5.500 €  
Andere inkomsten 2.000 €  
Betalingen aan Nepal   8.000 €
Totaal 17.600 € 15.000 €
Winst 2.600 €  

Leuk om weten : de laatste 2 Music-for-Life acties in 2017 waren zeer succesvol. Met dank aan allen die genoten van een massagebeurt  voor het goede doel in Tienen (dank u Celine en collega’s kinesisten die het massagewerk voor hun rekening namen) en aan hen die het optreden van  FnX bijwoonden in het BOW cafe in Wijgmaal (dank u bandleden voor de fijne performance en dank u VC BergOp voor de organisatie.)

2.     Activiteiten in 2018

 In samenwerking met Jean-Pierre Coppens van het project “Brick by Brick” organiseerde Saancho in de loop van de maand februari een filmvoorstel: Lhasa-Kathmandu, de weg naar de vrijheid. De voorstelling vond plaats in de bibliotheek in Boutersem. Oxfam Boutersem zorgde voor een extra centje opbrengst t.v.v. Saancho en de Brick Children School

 

De datum van onze jaarlijkse Nepaldag in 2018 : zaterdag 11 augustus.  Iedereen welkom. Details in onze volgende nieuwsbrief.

 

In het najaar voorzien we weer een wijn- en champagneverkoop.

Ook willen we onze Nepalese sjaals weer aanbieden op lokale kerstmarkten.

 

3.     Paasvakantie 2019 : Belevingsreis naar Nepal (8 April – 22 april)

 

Wil je ook eens een Nepalese bergbewoner zijn? De inwoners van Patale nodigen Saancho-sympathisanten uit om kennis te maken met het dagelijkse leven in hun bergdorp en met de plaatselijke projecten van Saancho.

In grote lijnen zou het programma er als volgt kunnen uitzien :

  • Aankomst te Kathmandu
  • Een eerste kennismaking met het culturele aanbod van Khatmandu
  • Jeeptocht naar Pattale (een belevenis op zich)
  • Verblijf in Pattale met uitgebreid bezoek aan het dorp en de school
  • Een beperkte trekking in de omgeving van Pattale voor de liefhebbers of bezoek aan kloosters en tempels in de buurt van Pattale
  • Jeeptocht naar Kathmandu en van daaruit naar Pokhara (meer tussen bergen) of meer zuidwaarts naar Chitwan (natuurpark)

Meer info op onze Nepaldag en nadien op de website.

 

Datum: 
mei, 2018