Hoe het begon

Hoe het begon

We vertrokken op 30 september 2011 naar Nepal om samen met onze vriend- gids Deepak een trekking te doen.

Deepak woont met zijn vrouw, 2 dochters en zoontje in Kathmandu en komt al heel wat jaren naar België.

Door de jaren heen is er een toffe vriendschap ontstaan.
Vorige zomer kwam hij op de proppen met een idee.
Hij is opgegroeid in een klein bergdorpje ”Pattale”  in “Lower Everest Area” en hij wil graag iets doen voor de kinderen van zijn dorp.

Bij ons vorig bezoek hebben we ook gezien hoe pover het onderwijs is in de bergdorpjes. De scholen zijn lekkende gebouwtjes en de leraren spreken een onverstaanbaar Engels. Daarentegen zijn er in Kathmandu heel wat prima privéscholen waar het niveau echt wel goed is. Maar dan moeten de kinderen wel een goede basis Engels hebben.
We willen de kinderen in Nepal helpen om degelijk onderwijs te krijgen en hebben een feitelijke vereniging opgericht om hiervoor geld in te zamelen.

Ons eerste project is het schooltje in Pattale. Deepak heeft in Kathmandu een prima jonge leraar Engels gevonden die bereid is om in het dorpje te gaan lesgeven. Dat kost 100 euro per maand en dat kan Deepak zelf niet betalen. Als we nu 20 mensen vinden die maandelijks 5 euro willen storten, kunnen we die leraar betalen. Met eventueel extra geld kunnen we lesmateriaal kopen en  we zouden ook graag een bibliotheek oprichten in de school zodat de kinderen op een leuke manier hun Engels ook thuis kunnen bijschaven.
Later kunnen andere dorpjes aan de beurt komen.

Wie zin heeft om dit initiatief te steunen kan maandelijks of eenmalig zijn bijdrage storten op rekening van “SAANCHO” (dit betekent “sleutel” in het Nepalees)
IBAN:  BE95 7440 3190 9858
BIC: KREDBEBB

We zullen de voorstellen voor lokale initiatieven van Deepak evalueren vooraleer we bedragen overmaken en  hij brengt uiteraard verslag uit van hoe het geld besteed wordt.
Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar onderstaand mailadres. Je wordt dan opgenomen in de verspreidingslijst van de vereniging. Ook als je nog vragen hebt over dit initiatief, wil je de statuten van de feitelijke vereniging inkijken of heb je suggesties, graag een seintje!