Ontvangen als koningen

woensdag, 2 mei, 2012

Om 10 uur worden we in de school verwacht. De kindjes staan in rijen op de speelplaats en doen rare bewegingen op het ritme van een trom. Daarna wordt een vlag bovengehaald en beginnen ze te zingen. Ze zingen uit volle borst het Nepalese volkslied, dat heb ik thuis in school nog nooit gezien!
We gaan eerst naar het kleuterklasje en ik mag alle kindjes een handje geven, dat vinden ze super. We hebben bordpapier meegebracht en dat komt hier goed van pas: hun bord is helemaal om zeep. We plakken de folie erover en dan mag ik schrijven.
 
Rond de middag beginnen de kinderen banken uit de klassen te halen en in een grote kring zetten op de speelplaats. Het hele dorp komt toegestroomd want de kinderen hebben een welkomsprogramma voor ons.
Deepak, Liane en Patrick moge in een stoel onder het afdak gaan zitten en de kinderen bedelven hen onder de welkomssjaaltjes en bloemenkransen. Echt geen zicht! Daarna begint het optreden. Ze hebben een aantal traditionele Nepalese dansjes geleerd die ze met heel veel flair brengen. Het doet me denken aan een schoolfeest, maar dan toch veel mooier.