Kathmandu, here I come!

donderdag, 26 april, 2012

Dinsdagnamiddag was het zover: met de trein naar Zaventem en dan inchecken voor onze eerste vlucht naar Milaan. De hostessen en steward waren super lief en ik mocht zelfs een kijkje gaan nemen bij de piloot! Van Milaan naar Dehli en dan naar Kathmandu. Daar moeten we eerst nog een visum kopen en eindelijk zien we Deepak in de verte wuiven. Hij neemt ons met de taxi mee naar het hotel. Wat een verkeer: tussen de auto's rijden heel veel brommers en af en toe moeten we uitwijken voor een koe op de weg.
Om 16 u kunen we eindelijk wat bekomen op het trerras in het hotel. 's Avonds zijn we uitgenodigd bij Deepak thuis, want Liane is jarig. Er is zelfs een heuse chocolade verjaardagstaart met kaarsjes!
Donderdag is shoppingdag. We gaan Nepalese spullen kopen die we thuis ten voordele van het project kunnen verkopen. Leuk, al die mensen die me heel verwonderd nakijken op straat en ik krijg heel veel leuke reacties. Er zijn er zelfs die me willen kopen, maar dat laten Liane en Patrick gelukkig niet gebeuren. Ook het shoppen is leuk, hier moet je afdingen op de prijs, en als ze horen dat het voor een schooltje is, krijgen we extra korting.
Namiddag hebben we een afspraak met een vertegenwoordiger van het Belgische Rode Kruis, maar buiten wat goede raad en uitleg over hoe de dingen hier werken kan hij ons niet echt verder helpen.
Vrijdag zouden we normaal met de bus naar ons dorp vertrekken, maar de buschauffeurs staken en dus moeten we een dag wachten. We bezoeken een Tibetaans vluchtelingekamp waar vrouwen tapijten knopen (ze zijn ongelooflijk handig) en we gaan ook naar de zoo. Namiddag nog even in Thamel rondslenteren en dan gaan we onze bagage sorteren. Zaterdag begint dan het echte avontuur!